ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΣ | Erasmus programme

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΣ 2014 | Erasmus programme
Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄


"Όχι δε χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά 
μα θα ξαναβλεπόμαστε αδέρφια μου συχνά.".....Η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών με το δίκτυο συνεργασιών που εξασφάλισε, έδωσε την ευκαιρία σε έξι φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης του Τμήματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου και σε άλλα Μουσεία αλλά και σε ιδιώτες συντηρητές για την κάλυψη ευρύτερου φάσματος αντικειμένων συντήρησης.

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργασθούν με διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο, μάρμαρο, εικόνα και δέρμα. Παράλληλα έγιναν και εργασίες ελέγχου αντικειμένων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου και στο Βυζαντινό Μουσείο και την Πινακοθήκη όπου έγινε ψηφιακή τους καταχώρηση σε ειδικά αρχεία. Εκτός από τις πιο πάνω εργασίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν στη διοργάνωση δύο σημαντικών εκδηλώσεων στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, από το στήσιμο μιας Έκθεσης έως τη διοργάνωση μιας θεατρικής παράστασης. 
Μια μοναδική ευκαιρία δόθηκε από την πρόσφατη συνεργασία της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών με την Κοινότητα Γουρρίου (επαρχία Λευκωσίας). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εργασθούν στη συντήρηση αντικειμένων και στο στήσιμο του υπό σύσταση Μουσείου Λαϊκής Τέχνης της Κοινότητας. 
Η συνεργασία μαζί τους θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας!


Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους φοιτητές μας 
Μαρία Γλούφτσιου,
Μαρία Καφαλή, 
Μερόπη Παπαθανασίου, 
Γιώργο Σάλλο, 
Δημήτρη Χρυσαφακογλου και
Χρήστο Ψηλομέση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου